Uzi Geffenblad - Filmare

Uzi Geffenblad har bott i Vingåker sedan 2015 och äger film produktionsbolaget Zigzag Animation AB

BILDGALLERI >>

FOTOGALLERI >>


Uzi
var Månadens Konstnär under april 2016 på Vingåkers Bibliotek.

Vingåkers Bibliotek april 2016

--------------------------------
SENASTE NYTT >>
--------------------------------

 

Uzi Geffenblad, är en filmregissör, kompositör och manusförfattare och nu även fotograf.

Prick och Fläck poster1Uzi har regisserat och skrivit manus till filmerna AprikoserBland tistlarAstons Stenar & Astons Presenter samt TV-serien som bygger på böckerna om Prick och Fläck i samproduktion med SVT.

För dessa filmer har Uzi Geffenblad och medregissören Lotta Geffenblad blivit belönade med hela 25 utmärkelser runtom i världen. Filmerna om Prick och Fläck har nu nått 17 länder och har hittills setts av över 400 000 barn på bio.

 

Uzi har producerat kortfilmerna, När vi dör av Sörmlänningen Håkan Wennström, Kakan av Värmlänningen Pia Holmqvist, den Guldbaggenominerade Tillväxtsjukan av Skåningen Klara Swantesson och The Sleepy Revolution av Swantesson och (norskan) Johanne Fronth-Nygren.

Han har även producerat några live-action dansfilmer av Maria & Maja Josefsson i samproduktion med SVT - Bro (2014) & Svarta Änkan (2013).

Samtliga produktioner är gjorda i produktionsbolaget Zigzag Animation.

Sedan hösten 2016 är Uzi ordförande i SOS och Biokontrast.Tidigare erfarenhet

Uzi är skolad valthornist och har spelat professionellt i orkestrar och på teatrar innan han flyttat till Sverige 1986.

Har sedan 1988 arbetat med film och sedan 1991 främst med animerad film. Först arbetade han som musiker och kompositör, sedan som manusförfattare och klippare och så småningom som regissör och producent. Han har emellanåt arbetat som ljudtekniker i både film- och radioproduktioner.

Han har varit ordförande i Föreningen För Animerad Film (FFAF) 1998–2001, Multimedialärare på Mediecenter på Tumbagymnasiet och föreläst på animationsutbildningar i bland annat Visby, Eksjö, Trollhättan, Dals Långed och Fellingsbro samt hållit i workshops i Barcelona, Luxembourg, Cypern, Seoul, Tel Aviv, Bosnien Herzegovina, Frankrike, Kina m fl.

Uzi har suttit som jurymedlem vid flera filmfestivaler, bl a Vårrullen i Stockholm, FRAME i Sörmland, Fredrikstad Animerte Dager i Norge, Plain La Bubin i Frankrike, SICAF i Sydkorea (Seoul) m fl.